Vrcholové sportovní výkony nejsou jen o tvrdém tréninku a talentu, ale i o patřičné regeneraci a správné výživě. Leckdo by byl překvapen, jaké pokrmy vynikajících nutričních i chuťových vlastností jsou junioři schopní sami sobě připravit. Grilovaným hovězím steakům se zeleninou již odzvonilo. Pravděpodobným vrcholem kulinářského umění byly mušle na bílém víně. Navíc se pochlubili výhodnou cenou mušlí 10 dolarů za kg. „Gut und Günstig“ řekli by jejich němečtí konkurenti. Zděnek Pohlreich by si v juniorském apartmánu také moc nezanadával, jeho srdce by naopak zaplesalo i nad dalšími kulinářskými majstrštyky: indické kuře na kari s rýží, hovězí žebra či špenátové gnocci s lososem.
Tady v tom týmu se podle Babici nevaří. I když… upřímně řečeno, když aristokracie nemá chuť věnovat dvě hodiny přípravě mušlí, kečup a blízký McDonald to vždycky jistí.
Doufejme, že pochvaly hodné stravovací návyky pomohu juniorům k lepším výsledkům v závodech. Stoji za připomenutí, že první z nich se konají již tento víkend (17. – 19. 2.).
Tak fanděte s námi!