Šéftrenér ČR nejúspěšnější výpravaJiří Kratochvíl, šéftrenér RDJ se ohlíží za právě proběhlou sezonou, která byla extrémně úspěšná.

Realizační tým družstva juniorů ve vodním slalomu divoké vodě vypracoval základní koncepci družstva a nominační kritéria, prováděl výběr reprezentantů, zpracovával metodická doporučení osobním trenérům, zajišťoval organizaci a vedení reprezentačních akcí – soustředění, výcvikové tábory i účast na mezinárodních závodech (celkem obě družstva juniorů přes dvacet tréninkových a závodních akcí).

Organizačně zajišťoval účast juniorského týmu na závodech: MSJ ve slalomu na USD v Krakově, Polsko (9.-17. července 2016), na MEJ ve slalomu v Solkanu, Slovinsko, (21.-28.srpna 2016 a současně koordinoval účast výběru závodníků SCM na 12 závodech Evropského poháru juniorů (Čunovo – Bratislava, Flattach, Solkan, Augsburg, Č. Budějovice, Krakow – více jak 100 závodníků) a závodu Olympijských nadějí v Roudnici n. L. ( 28.9.-2.10. 2016).

RDJ v roce 2016 dosáhlo následujících úspěchů:

Výsledkově lze rok 2016 velmi pozitivně. Celkový zisk 15 medailí – na MSJ ve slalomu (7 medailí – 4 tituly mistra světa), na MEJ ve slalomu (8 medailí – 3 tituly mistra Evropy) svědčí o vysoké kontinuální výkonnosti našich juniorských slalomářů.

Reprezentační družstvo ve slalomu mělo v letošním roce tři významné soutěže.

  1. MSJ ve slalomu (společně s RD do „23“ let), které proběhlo ve dnech 6.-28.4. v Krakově v Polsku.   Závodu se zúčastnilo téměř 60 států ze čtyř kontinentů.

Vynikajících výsledků v individuální kategorii dosáhla posádka kanoe dvojic Kašpar – Mrůzek a zejména singlkanoistka T. Fišerová (nově zařazená kategorie do programu OH), kteří vybojovali pro české barvy tituly juniorských mistrů světa. Stříbrnou medaili v individuální kategorii ve velmi silné konkurenci na C1 vybojoval M. Lhota. Velmi solidní jízdou ve finále si překvapivě řekla o bronzovou medaili nejmladší účastnice MSJ A. Galušková. Do finálové desítky (což je vždy v silné konkurenci úspěch) se probojovalo dalších 6 závodníků. O síle týmu svědčí další tři medaile ze soutěží hlídek včetně dvou titulů.

Český tým spolu s týmem U 23 zvítězil v absolutním pořadí v soutěži národů.

 

  1. MEJ ve slalomu (34 států), které proběhlo (opět společně „23“) na upravené přírodní slalomové dráze v Solkanu ve dnech 24. –30.8.

Zde se prosadil skvělou finálovou jízdou na C1 M. Lhota – zlatá medaile a dobře mu sekundoval V. Chaloupka, který skončil na třetím místě. T. Fišerová vybojovala bronz. Výborné výsledky podali A. Galušková, která skončila ve finále v kategorii K1 juniorky čtvrtá, stejně jako posádka Zapletal- Zapletal, kteří dobře zastoupili naši nemocnou mistrovskou posádku a také M. Satková – pátá. . O vysoké výkonnosti svědčí celkem 10 finálových umístění (v nejlepší desítce) a tři medaile s soutěží týmů včetně jednoho titulu Mistrů Evropy (3 x K1 juniorky).

  1. Závod OH nadějí (5 států) které proběhlo v Roudnici n. L v termínu 27.9. – 2.10. 2016. Naši závodníci dominovali a prakticky ve všech věkových i lodních kategoriích získali medaile včetně mnoha zlatých.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]